Zablude o začeću

Slušate savete okoline i sami intezivno tražite podatke o začeću i trudnoći? Puno je izvora informacija o tome koji je najuspešniji način da ostanete u drugom stanju. U nastavku pročitajte nekoliko zabluda i istina o začeću.

Zabluda: Ako svakog dana imate seksualne odnose, smanjiće se broj spermatozoida, te će teže doći do začeća.

Istina: Trudnoća predstavlja rezultat svakodnevnih seksualnih odnosa u predviđeno vreme ovulacije samo u malo većem broju u odnosu na svakodnevne seksualne odnose van perioda ovulacije.

Zabluda: Ako muškarac nosi bokserice, njegova plodnost je veća.

Istina: Većina stručnjaka smatra da izbor donjeg veša ima neznatan uticaj na uspešnost začeća.

Zabluda: Misionarska poza omogućava spermatozoidima najbolju putanju do cilja.

Istina: Spermatozoidi će stići do svog cilja bez obzira na vaš položaj tokom odnosa (osim ako postoji problem pokretljivosti spermatozoida).

Zabluda: Lubrikanti će pomoći spermatozoidima da prevale put do jajne ćelije.

Istina: Sasvim pogrešno. Lubrikanti mogu da promene pH ravnotežu u vagini i stvore negostoljubivu sredinu za spermatozoide.

Zabluda: Pre ćete ostati u drugom stanju ukoliko upražnjavate seks tokom dana.

Istina: Premda je broj spermatozoida veći tokom jutra, ipak nijednom kliničkom studijom nije potvrđeno da će se povećati i vaše šanse da zatrudnite ako iskoristite ovu jutarnju pokretljivost.

Slični tekstovi

Posvećena, skromna i inspiratrivna Nada Vogt (@nadavogt) je ponosna trudnica i nutricionista, koja svoju posvećenost i strast prema poslu usmerava na  podršku ženama da

Prijavite se na newsletter!

Saznajte prvi najnovije vesti sa našeg portala.