Prva konferencija “Podrška trudnicama i porodiljama”

Održana je prva konferencije „Podrška trudnicama i porodiljama“ Mamacom&ja i partnerskih udruženja, 7. decembra 2022. godine. Imali smo priliku da razgovaramo o važnim temama koje se tiču trudnica i porodilja.

Panelisti:

Aleksandra Matić Tadić – Inicijativa za izmenu zakona o radu: Prilagođavanje poslovnog sistema društvenoj ulozi žene kao majke.

Mladenka Santrač – Inicijativa za izmenu zakona o zdravstvenoj zaštiti: formiranje multidisciplinarnih centara za promociju zdravlja i prevenciju bolesti i Centra za majku i dete pri domovima zdravlja.

Olivera Lopatić – Oformljena platforma na sajtu Mamacom&ja za podelu ličnih iskustava trudnica i porodilja u cilju izrade procedura i predloga dokumenta sa korektivnim merama za unapredjenje medicinske prakse.

Aida Olević Maljević – birane teme za trudnice i porodilje u formi specijalnog dodatka „Mamacom&ja“ uz magazin Ljepota i Zdravlje.

Srđan Baralić – institucionalna podrškama roditeljima.

Konferencija je deo programa „Podrška trudnicama i porodiljama“ koji sprovodi Mamacom&ja uz podršku: udruženje žena „Viktorija“ Pale, zajednica žena „Ladies Corner“ Istočno Sarajevo; magazin Ljepota i Zdravlje, Eko Eho Centar za edukaciju i promociju zdravog života Banja Luka i Udruženje TIM Sarajevo.

Na sledećem linku možete da popunite online obrazac i učestvujete u projektu „Mame u akciji“: Da buduće mame imaju ljepša iskustva!

Slični tekstovi

Naš sagovornik je Nemanja Milanović, tata jedne prelepe devojčice, koji stoji iza profila @tata_jedne_hane. Zavirili smo u njihov svet i razgovarali o porodičnim vrednostima

Prijavite se na newsletter!

Saznajte prvi najnovije vesti sa našeg portala.