Prihvaćena inicijativa za unapređenje zakonske regulative u okviru izrade Nacrta Zakona o zdravstvenoj zaštiti

Drage trudnice i (budući) roditelji imamo lepe vesti za vas.

Naime, kako je cilj portala da se osnaže trudnice i roditelji koristeći inovativne modele podrške i edukacije, koji se zasnivaju na pružanju proverenih informacija za podršku roditeljima tokom trudnoće i pospartuma, preko različite medije i metode, blagovremeno smo podneli Inicijativu za unapređenje zakonske regulative. U sklopu izrade Nacrta zakona o zdravstvenoj zaštiti inicirali smo definisanje patronažne službe kao sveoobuhvatne stručne podrške edukovanih patronažnih sestara trudnicama i roditeljima u okviru Domova zdravlja.

Hvala svima koji su nam se pridružili u ovom procesu, pre svega Udruženju žena “Viktorija, Udruženju građana “Probudi se” i zajednici žena “Ladies Corner” iz Istočnog Sarajeva. Svojim zalaganjem doprineli  su da put do ispunjenja cilja za stvaranje stručnih temelja za podršku u trudnoći i roditeljstvu bude kreativan i međusobno podržavajući. Zatu su naši planovi uspešni!

Slični tekstovi

Posvećena, skromna i inspiratrivna Nada Vogt (@nadavogt) je ponosna trudnica i nutricionista, koja svoju posvećenost i strast prema poslu usmerava na  podršku ženama da

Prijavite se na newsletter!

Saznajte prvi najnovije vesti sa našeg portala.